Organisatie / Partners

Ontmoet de medewerkers en partners van de methode.

Eigen beheer

Stichting de Wageningse Methode geeft haar boeken uit in eigen beheer en ontwikkelt open digitale leerlijnen in de vorm van Stercollecties voor Stichting VO-content. Het leermateriaal van de Stercollecties is actueel, multimediaal en op maat in te zetten. Dat betekent dat WM geen winstpercentages heeft, dat er geen dure overhead is en dat wij onze onderwijsprincipes kunnen handhaven. De Wageningse Methode heeft enthousiaste, actieve auteurs en een toegewijde vormgever, die bereid zijn veel vrije tijd te steken in het ontwikkelen van goed wiskundeonderwijs voor havo en vwo.

Dit betekent dat WM moet werken met een kleine groep mensen en slechts beschikt over beperkte middelen. Voor docenten die de Stercollecties van de Wageningse Methode gebruiken, organiseert Stichting VO-content gebruikersdagen.

De boeken worden besteld bij en geleverd door Iddink in Ede, specialist in schoolboeken.
De Stercollecties van Stichting VO-content zijn open beschikbaar in Wikiwijs Maken en te vinden via de website van VO-content.

De mensen

Maris van Haandel

Maris zegt nooit nee tegen een taak. Gelukkig weet hij zijn gezinsleven goed te combineren met zijn werk: gewoon door de kleine uurtjes goed te benutten.

Dolf van den Hombergh

Dolf geniet elke dag van alles wat hem overkomt. Hij is het geweten van de Wageningse Methode: wiskundige slordigheden vindt hij niet acceptabel.

Daan van Smaalen

Daan was bij de eerste kennismaking met de Wageningse Methode onmiddellijk verkocht: zó wilde hij wiskunde geven. Bovendien heeft hij verstand van ict. Dus de ideale teamplayer.

Ton Geurtz

Ton heeft zijn werk af als anderen nog moeten beginnen. Hij weet precies wat leerlingen aankunnen en wat niet. Vrolijk en serieus in één persoon verenigd.

Leon van den Broek ☩

Leon was erbij vanaf het eerste uur, helaas plotseling overleden op 8 december 2013. Hij ging helemaal op in spellen en wiskunde. Goed onderwijs, daar draait het om.

Ad van den Broek

Ad amuseert zich uitstekend in een niet-perfecte wereld. Humor, schoonheid en originaliteit zijn bij hem in goed handen. En nooit verstek laten gaan.

Wim Kremers

Wim is de founding father van de Wageningse Methode. Wim wist realiteit en idealisme uitnemend te combineren.

Peter Kop

Peter is een enthousiaste wiskundedocent die naast zijn werk voor de klas actief is op een heleboel fronten in het Nederlandse wiskundeonderwijs.

Henk Reuling

Henk is de ict-man van de WM. Technisch begaafd en het wiskundehart op de juiste plaats. Henk is energiek en volgt vol enthousiasme de nieuwste ontwikkelingen in het (wiskunde)onderwijs op de voet.

Erik van Haren

Erik is een sportieve familieman, spellenfanaat en een enthousiaste wiskundedocent . Hij wil leerlingen boeien, nieuwsgierig maken, kritisch laten nadenken en spelenderwijs zijn passie voor wiskunde overbrengen.

Partners

Gesponsord door de Wageningse Methode