De Wageningse Methode

Gerealiseerde wiskunde-idealen.

Wiskunde

Wiskunde helpt je omgeving te structureren en zodoende de wereld beter te begrijpen. De Wageningse Methode is je daarbij graag van dienst. Maar pas op: het kost inspanning om nieuwe zaken te gaan begrijpen.

Naast inspanning is er ook ontspanning. Want wiskunde kent een oneindige voorraad puzzels en daarvan biedt de Wageningse Methode er heel veel aan.

Zinvol, aantrekkelijk en relevant

De Wageningse Methode vindt dat de leerlingen zinvolle wiskunde moet worden geboden, en die wiskunde moet voor de leerlingen aantrekkelijk zijn. Wij spreken leerlingen aan op hun verstand en willen per se dat ze begrijpen wat ze leren en waarom de hen geboden stof relevant is.

Onderwijs

Sinds 1973 werkt de Wageningse Methode intensief aan het wiskundeonderwijs voor havo en vwo. Al jaren is zij een begrip in wiskundig Nederland. Omdat de Wageningse Methode steeds voorop loopt bij de ontwikkelingen, is zij bij de tijd.

Materialen

De materialen van de Wageningse Methode zijn opvallend anders en worden zonder winstoogmerk in eigen beheer uitgegeven. De Wageningse Methode is zodoende een betaalbare oplossing voor scholen die intellectuele uitdaging niet uit de weg gaan en die graag met betrokken leraren en leerlingen werken.